Полезно

Безплатна консултация от
експерт на ClimaTrade

Пон-Пет   9:00 - 18:00

ПОЛЗИ И РИСКОВЕ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КЛИМАТИК

Ако преди време климатикът е бил лукс, достъпен само за привилегированите, то днес е често експлоатиран уред в жилища, офиси, магазини, заведения, обществени места и др.

Обичайно климатизираните помещения допринасят за комфорта на тези, които ги обитават.

Прекалено  ниската температура в помещението и неправилната поддръжка на уредите, обаче могат да доведат до здравословни проблеми.

Нека да разгледаме плюсовете и минусите на поддържането на хладно помещение:

Ползи:

Рискове:

 Не забравяйте ...

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ФИЛТРИТЕ НА КЛИМАТИКА

 Както всичко друго, така и климатикът се нуждае от редовна поддръжка.

Важно е да почиствате филтрите на климатизатора, за да се радвате на чист и свеж въздух и да поддържате здравословна среда във вашия дом или офис.

Когато филтърът в климатика е замърсен, количеството на входящия въздух намалява, докато количеството електричество, необходимо за охлаждане на помещението, се увеличава.

 

Сезонни коефициенти на трансформация SEER и SCOP

Сезонната ефективност се определя от директивата на ЕС за продукти, използващи енергия (т.нар. Директива за еко-дизайн), която задава минималните изисквания за еко-дизайн, които производителите трябва да включат до 2013 г. в техните продукти, ползващи енергия. 

Стойността на средната сезонна енергийна ефективност (SEER) при охлаждане и стойността на сезонния коефициент на трансформация (SCOP) отразяват реалното потребление на енергия на термопомпата. 

SEER и SCOP измерват годишното потребление на енергия и ефективността при обичайно ежедневно използване. В по-дългосрочен план, те отчитат температурните колебания и периодите в режим на готовност, за да осигурят ясна и надеждна представа за типичната енергийна ефективност през целия сезон на отопление или на охлаждане. 

Изчисленията на сезонната ефективност предоставят на потребителите надеждна оценка на експлоатационните характеристики, която те лесно могат да разберат, когато закупуват отоплителен или охладителен уред. Новият енергиен клас за сезонна ефективност показва енергийната ефективност на продукта от A+, A, B и т.н. Също така се посочват и нивата на шум на агрегата. 

 

Термопомпа – повече топлинен комфорт и по-малко енергийни загуби

Термопомпата предлага енергийно-ефективно и природосъобразно решение за отопление, охлаждане и битова гореща вода и може да бъде свързана към бойлер и съществуващи отоплителни уреди-подово отопление,радиатори,вентилаторни конвектори, в зависимост от индивидуалните нужди.

Ефективността на термопомпа в режим на отопление се описва с т. нар. коефициент на трансформация COP (Coefficient Of Performance). Той показва колко топлинна енергия ще получим от термопомпата при разход на 1 kWh електроенергия.

Термопомпите биват нискотемпературна и високотемпературна.

Офертите за отопление се изготвят по индивидуален проект.

Предлагаме термопомпени системи на DAIKIN, LG, GREE, TOSHIBA.

Представяме предимствата на енергийното решение за отопление с термопомпа:

Заедно ще намерим най-доброто решение за вашето отопление!

 

 

 

 • Конкурентни
  цени

 • Експресен
  монтаж

 • Голяма
  наличност

 • Експертно
  обслужване